Praktiska upplysningar

Avbokningsregler
Efter du har fått din antagningsbekräftelse för kursen har du 2 veckor tid att bekräftar anmälan för att säkra din plats. Vid avbokning efter fakturan har skickats (c:a 1 mars för vårterminen, ca 1 maj för höstterminen) tar vi ut en avbokningsavgift på 10%. Vid avbokning från 3 månader innan kursen tar vi ut en avbokningsavgift på 50%. Vid avbokning från 30 dagar innan kursen betala du hela avgiften. Det går alltid att hitta en ersättare för din plats och då tar vi en avgift på 1500kr för administration

Resan
Du bokar dina flygbiljetter själva. Se rekommenderade flyg på anmälningssida. För flyg som står där ordnar vi gemensam transfer till kurshotellet.: Från Kos flygplats tar vi bussen till färjan i Mastichari. Därefter buss eller taxi. Hotellet ligger i Kantouni på öns västsida.

Kursplanen
Frukost serveras på hotellet från kl. 8.00 och ingår i priset. Vi träffas i plenum (i källaren). Kursplanen framgår av programmet.
Vi arbetar varje dag kl. 9-12 och igen kl. 14-18. (Lunch kl. 12-14). Varje session inleds med en kort föreläsning i plenum. Varje grupp har åtta deltagare och sin egen handledare/kurslärare, sin egen videokamera och TV. Kurstiderna anpassas med kort varsel efter behöv. Var beredd att tiderna kommer ändras.

Hotellet
Hotellets byggnader är placerade i en trädgård runt en pool. Alla rum på hotellet har två till fyra sängar, men alla deltagare får sitt eget rum.

Vi ber emellertid om att fyra deltagare anmäler sitt intresse att vara värdar för sin grupp och ställa sina rum till förfogande under arbetstiden för grupperna. Som grupprum använder vi de ljusa, rymliga 4-bäddsrummen. Ge oss besked om du vill vara värd för din grupp. Det underlättar vår planering.

Lunch, middag, kaffe, drycker etc. betalar du själv. Betalning i Grekland sker med Euro. Det finns även kontantautomat nära hotellet. Ha med dig Euro till de första dagarna. Numera kan du betala nästan överallt kontantlös.

Hotellet har värdeboxar, men det har inte varit problem med förvaring av kontanter på rummen.

Vi har två gemensamma middagar, som ingår i kursavgiften.

Ta med resesällskap?

I och med att kursen är intensiv och på arbete i grupper, avråder vi starkt att ta med resesällskap, då det erfarenhetsmässigt stör kursen. Vi rekommenderar istället att man, vid önskemål, har semester tillsammans i anslutning till kursen. För de som har spädbarn (som ammas) kan det vara nödvändigt att ta med någon som hjälper till, och där gör vi ett undantag. Om man, trots vår rekommendation, väljer att ta med en partner kan den inte bo på kurshotellet.

Andra praktiska upplysningar:
Ta med körkort, de grekiska myndigheter kräver detta när man hyr moped, scooter, motorcykel eller bil. Registrerar ditt dykcertifikat elektronisk innan resan om du vill dyka.
Resesjukförsäkring och Resegodsförsäkring ordnar du själv.
Notesbok, pennor. Eventuellt en kudde för egen komfort(hotellets kan vara litet hårda).
Badkläder och badlakan. Bekväma skor, möjlighet för vandring finns

om oss

Kursen har drivits och utvecklats av Jan-Helge Larsen i 30 år. Från 2023 kommer kurserna administreras och faktureras av Kalymnos Kurser AB (org. nr. 559386-8390).