Praktiska upplysningar

Avbokningsregler
Efter du har fått din antagningsbekräftelse för kursen har du 2 veckor tid att bekräftar anmälan som sedan är bindande. Avbokning innan den 10 januari 2022 (vårens kurser), 1 april 2022 (höstens kurser))är kostnadsfri. Du kan därefter överlåta platsen till en annan person mot en ombokningsavgift av 1500 SEK.

Resan
Incheckning senast en timme före avgång. Flygtid: 3-3½ tim. Hotellet tar hand om transfer och denna är betald.
Från Kos flygplats tar vi bussen till färjan i Mastichari. Därefter buss eller taxi. Hotellet ligger i Kantouni på öns västsida.

Kursplanen
Frukost serveras på hotellet från kl. 8.00 och ingår i priset. Vi träffas i plenum (i källaren). Kursplanen framgår av programmet.
Vi arbetar varje dag kl. 9-12 och igen kl. 14-18. (Lunch kl. 12-14). Varje session inleds med en kort föreläsning i plenum. Varje grupp har åtta deltagare och sin egen handledare/kurslärare, sin egen videokamera och TV. Kurstiderna anpassas med kort varsel. Var beredd att tiderna kommer ändras.

Hotellet
Hotellets byggnader är placerade i en trädgård runt en pool. Alla rum på hotellet har två till fyra sängar, men alla deltagare får sitt eget rum.

Vi ber emellertid om att fyra deltagare anmäler sitt intresse att vara värdar för sin grupp och ställa sina rum till förfogande under arbetstiden för grupperna. Som grupprum använder vi de ljusa, rymliga 4-bäddsrummen. Ge oss besked om du vill vara värd för din grupp. Det underlättar vår planering.

Lunch, middag, kaffe, drycker etc. betalar du själv. Betalning i Grekland sker med Euro. Det finns kontantautomat, max 200 Euro per dag. Ha med dig Euro till de första dagarna. Numera kan du betala nästan överallt kontantlös.

Hotellet har värdeboxar, men det har inte varit problem med förvaring av kontanter på rummen.

Vi har två gemensamma middagar, som ingår i kursavgiften.

Ta med resesällskap?

Om man har spädbarn (som ammas) kan det vara nödvändigt att ta med resesällskap, men annars anser vi det för mycket störande för den intensiva kursen, och tidigare deltagare har även tyckt att det var olämpligt. Vi rekommenderar att man håller semester tillsammans i anslutning till kursen.
Om man trots detta väljer att ta med ledsagare kan den inte bo på kurshotellet. Vi ber vänligen att respektera denna starka rekommendationen.

Andra praktiska upplysningar:
Ta med körkort, de grekiska myndigheter kräver detta när man hyr moped, scooter, motorcykel eller bil. Registrerar ditt dykcertifikat elektronisk innan resan om du vill dyka.
Resesjukförsäkring och Resegodsförsäkring ordnar du själv.
Notesbok, pennor. Eventuellt en kudde för egen komfort(hotellets kan vara litet hårda).
Badkläder och badlakan. Bekväma skor, möjlighet för vandring finns